آبگوشت

#

آبگوشت

آبگوشت-شوربا یا دیزی یا پیتی-یکی از غذاهای سنتی ایران است.

آبگوشت از غذاهای اصیل ایرانی است. یکی از عوامل این مسئله، شیوه کوچی و عشایری زندگی نیاکان ایران، برپایه فرهنگ دامپروری است.آبگوشت، محصول زندگی  یکجانشینی است وکباب، خوراک زندگی کوچ‌نشینی و کوچندگان تنها هنگامی که به مقصد نهایی می‌رسیدند، فرصت و شرایط بارگذاشتن آبگوشت را می‌یافتند.

در طبخ آبگوشت از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی و برخی حبوبات از قبیل نخود و لوبیا استفاده می‌شود. خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و حبوبات درست می‌شود

در دو مرحله خورده میشود. اول آب آن را با تکه‌های نان مخلوط میکنند که -تلیت-نامید دارد. بقیه مواد را می‌توان با گوشت‌کوب کاملاً کوبیده یا نکوبیده با نان میل کرد

 در صورت پخته شدن در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی می‌نامند.

 دیزی تنوری یکی از غذاهای محلی اراک به‌شمار می‌آید.

آبگوشت دارای انواعی مانند آبگوشت بزباش، آبگوشت کشک، آبگوشت گندم و آبگوشت بلغور است که در شهرها و مناطق مختلف با محتویات متفاوت چون ادویه ها و غیره پخته می‌شوند.

  • # 19 مهر 1396
  • #
  • # 0
  • # 711

نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید:

دیدگاه خود را بنویسید: